Pečené teľacie mäso s mladou cibuľkou

  autor   2175x

Suroviny:

1500 g teľacieho mäsa (najlepšie z nohy)
1 až 2 lyžice kyslej smotany
3 lyžice oleja
50 g masla
6 cibúľ
4 viazaničky mladej cibule
2 mrkvy
250 ml bieleho vína
1 bobkový list
2 voňavé klinčeky
1 čajová lyžička cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso zo všetkých strán osolíme, okoreníme a v pekáči na rozpálenom oleji opečieme. Mäso ďalej pečieme v predhriatej rúre na druhej polohe mriežky zospodu pri teplote 180 oC 2 hodiny 15 minút. Podľa potreby polievame výpekom. Cibuľu očistíme a nakrájame. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Po hodine pečenia pridáme k mäsu pripravenú mrkvu a starú cibuľu, 5 minút spolu pečieme, potom podlejeme bielym vínom, pridáme klinčeky a bobkový list. Upečené teľacie mäso položíme na drevenú dosku a udržiavame v teple. Výpek precedíme do menšieho hrnca a necháme zovrieť. Metličkou vmiešame polovicu masla, kyslú smotanu, omáčku ochutíme soľou, korením a odložíme na teplé miesto. V hrnci zohrejeme zvyšné maslo spolu s cukrom a 75 ml vody, pridáme mladú cibuľku a dusíme 2 až 3 minúty na miernom ohni. Podľa potreby ochutíme soľou a korením. Podávame so smotanovou omáčkou a mladou cibuľou. Výbornou prílohou sú varené zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou alebo zemiaková kaša.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus