Pečené teľacie mäso

  autor   2386x

Suroviny:

500 g teľacieho mäsa s kosťou
60 g margarínu
10 g hladkej múky
soľ.

Postup:

Z teľacieho mäsa odsekneme kosti, umyjeme a osolíme. Odseknuté kosti dôkladne umyjeme, dáme do pekáča, pridáme tuk, trochu vriacej vody. Pripravené mäso pečieme v rúre domäkka. Pri pečení mäso obraciame a občas ho polievame vlastnou šťavou, ktorú podľa potreby dolievame vriacou vodou. Upečené mäso zo šťavy vyberieme, šťavu zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vlažnou vodou a miernym varom varíme tak dlho, až je šťava hladká. Takto pripravenú šťavu precedíme a porcie mäsa zalievame šťavou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus