Pečené zemiaky s uhorkovou plnkou

  autor   2424x

Suroviny:

8 stredne veľkých zemiakov
250 ml jogurtu
1 šalátová uhorka
10 strúčikov cesnaku
1 lyžica kôpru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zemiaky dobre umyjeme a asi 1 hodinu pečieme v šupke. Z uhoriek určených do plnky odrežme konce. Uhorku olúpeme, po dĺžke rozrežme na 2 polovice a lyžicou vyškriabeme jadierka. Dužinu jemne nastrúhame a dobre vytlačíme. Jogurt premiešame s uhorkou a kôprom, prichutíme soľou, korením a roztlačeným cesnakom. Zemiaky vyberieme z rúry a na vrchnej strane ich ostrým nožom narežme. Zemiak roztlačíme tak, aby vznikla dutina, ktorú vyplníme uhorkovým krémom. Podávame ich horúce s opekanými paradajkami. Zapíjame bielym vínom, napríklad rizlingom vlašským.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus