Pečeňová paštéta

  autor   4761x

Postup:

Upečenú bravčovú pečeň pomelieme spolu so slaninou v pomere 2 : 1. Potom osolíme, okoreníme mletým bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom, pridáme 2 sardely vymiešané s maslom, zalejeme pohárikom koňaku a všetko spolu dobre premiešame. Ohňovzdornú misu alebo formu vyložíme tenkými plátkami slaniny, urovnáme do nej zmes a povrch znova prikryjeme plátkami slaniny. Vrchnák dobre pripevníme na misu alebo formu, ktorú postavíme do väčšieho hrnca s vodou a varíme v dobre vyhriatej rúre asi 90 minút. Vychladnutú paštétu vyberieme na dosku, zaťažíme a necháme do druhého dňa stáť. Ak ju nechceme podávať studenú, môžme ju tesne pred podávaním trocha zohriať.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus