Pečeňové plátky na sedliacky spôsob

  autor   2098x

Suroviny:

8 plátkov teľacej pečene po 80 g
100 g prerastenej údenej slaniny
100 ml smotany
200 ml červeného vína
4 paradajky
3 cibule
2 strúčiky cesnaku
múka
100 ml olivového oleja
200 ml mäsového vývaru
pol zväzku zelenej petržlenovej vňate
pol zväzku pažítky
vegeta
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Plátky pečene umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a obalíme múkou. Olej rozpálime na panvici a opečieme v ňom cesnak rozotretý so soľou. Pridáme pečeň, opečieme ju z každej strany asi 2 minúty, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji vyškvaríme slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu opečieme. Zaprášime múkou, zalejeme červeným vínom a mäsovým vývarom, prikryjeme a podusíme na miernom ohni asi 10 minút. Zjemníme smotanou a primiešame olúpané paradajky zbavené jadierok. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, vegetou, nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a nakrájanou pažítkou. Plátky pečene a omáčku dáme na taniere a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus