Pečený čert s cesnakovou a chilli omáčkou

  autor   2300x

Suroviny:

6 kusov filé z čerta s kožou
2 lyžice olivového oleja
5 až 7 vetvičiek oregana
5 až 7 vetvičiek tymianu
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka z cesnaku a chilli papričiek: 4 vajcia
45 g masla
250 ml vriacej vody
125 ml olivového oleja
3 lyžice múky
2 čajové lyžičky paradajkového pretlaku
6 až 7 vetvičiek petržlenu a iných byliniek (tymian
oregano
estragón)
2 čerstvé chilli papričky
8 strúčikov cesnaku.

Postup:

Filé poukladáme do plytkej misy, pokropíme olivovým olejom, posypeme nakrájanými bylinkami, osolíme a okoreníme. Necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny. Vajcia uvaríme natvrdo, z očistených vajec vyberieme žĺtka. Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku a varíme, až kým zápražka nepení. Odstavíme z ohňa, primiešame vriacu vodu, zápražka zhustne. Povaríme ešte 1 minútu. Omáčku nalejeme do mixéra. Pomaly prilievame olivový olej, omáčka postupne hustne. Rozdelíme ju napoly - jednu časť odložíme pre prípravu chilli omáčky. Natrhané lístky z vňate petržlenu a ostatných byliniek spolu so zvyškom omáčky krátko mixujeme. Potom prelejeme do misky a necháme chladiť. Pálivú chilli papričku očistíme a nakrájame. Dáme do umytého mixéra, pridáme paradajkový pretlak a zvyšok omáčky. Vymiešame a prelejeme do misky. Plech vyložíme alobalom a kusy čerta poukladáme jeden vedľa druhého. Lyžicou naberieme marinádu a polejeme ich. Filé pečieme v rozohriatej rúre 12 až 15 minút. Filé z čerta narežme na plátky. Uložíme na tanier a naberieme po kúsku z každého druhu omáčky. Jedlo môžme ozdobiť vetvičkami tymianu a kolieskami z chilli papričky. Podávame horúce s 2 druhmi omáčky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus