Pečený králik na tatranský spôsob

  autor   3068x

Suroviny:

1 králik
4 strúčiky cesnaku
4 vetvičky rozmarínu
1 PL tymiánu
1/2 PL ďumbiera
1/2 PL mletej rasce
1 PL sójovej omáčky
soľ
1 kocka mäsového vývaru
1/2 litra vody
3 jablká
olej

Postup:

Králika (môže byť aj porciovaný) umyjeme, vysušíme a potrieme pripravenou zmesou (cesnak, rozmarín, tymián, ďumbier, rasca, trochu oleja, sójová omáčka, soľ) zvnútra aj zvonku a necháme odležať na 1 deň v chlade. Na dno zapekacej misy uložíme na hrubšie plátky nakrájane 2 jablká pokvapkáme sójovou omáčkou, podlejeme trochou oleja a prilejeme 3/4 vývaru. Zvyšok vývaru použijeme na podlievanie a polievanie počas pečenia. Do misy vložíme králika a do jeho brušnej dutiny schováme pláty jablka. Zakrytú misu vložíme na 1 hodinu do vyhriatej rúry na 190 stupňov. Odkryjeme a ďalšiu cca hodinu polievame vývarom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus