Pečený plnený kel

  autor   3972x

Suroviny:

500 g mäsa z bravčového pliecka
slanina
1 vajce
kel
cibuľa
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Pekný zdravý kel rozoberieme na listy, umyjeme ich a obaríme slanou vodou. Potom necháme odkvapkať na site. Zatiaľ pomelieme mäso, pridáme cibuľu nadrobno nakrájanú a opražnú na masti, soľ, trochu mletého čierneho korenia a 1 celé vajce. Dobre premiešame a plníme kelové listy, ktoré stláčame, aby z nich plnka nevypadla. Dno panvice vyložíme plátkami údenej slaniny a na ne poukladáme závitky plneného kelu. Pečieme v rúre - často podlievame vývarom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus