Pečený srnčí chrbát

  autor   6075x

Suroviny:

Vykostený srnčí chrbát
100 až 200 g slaniny
1 hrnček sladkej smotany
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica ríbezľového žlé
1 lyžica hladkej múky
50 ml oleja
500 ml mäsového vývaru
nasekaná zelená petržlenová vňať
sušený tymian
na hrot noža mletého bieleho korenia
soľ
alobal.

Postup:

Srnčí chrbát umyjeme, osušíme, blany stiahneme, vykostíme, osolíme, vtrieme doň mleté biele korenie, posypeme sušeným tymianom, nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a poukladáme naň plátky slaniny. Takto pripravené mäso zabalíme do dvojitého alobalu, pričom dbáme na to, aby kraje alobalu boli dobre uzavreté, a pečieme vo vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Potom mäso vyberieme z rúry, vybalíme z alobalu, kraje stlačíme (aby šťava nevytiekla) a v mierne teplej rúre dopekáme ešte asi 45 minút. Maslo a olej roztopíme, prisypeme múku a vymiešame dohladka. Potom postupne pridáme mäsový vývar, povaríme, prilejeme vypečený tuk zo srnčieho chrbta, sladkú smotanu, sójovú omáčku, ríbezľové žlé a podľa chuti osolíme. Omáčku môžme nakoniec aj zahustiť popučeným mäkkým syrom. Mäso nakrájame na rovnaké rezy a polejeme omáčkou. Podávame so zemiakmi a s brusnicovým kompótom alebo niektorým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus