Pečený teľací mozog s omáčkou

  autor   1944x

Suroviny:

Teľacie kosti
teľací mozog
smotana
50 g masla
zelenina
huby
múka
strúhanka
zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Z teľacích kostí a zeleniny uvaríme silný vývar. Umytý a očistený teľací mozog uvaríme v zeleninovom vývare. Potom ho vyberieme, precedíme, odblaníme a odložíme. Pripravíme zápražku z 20 g masla a múky, zriedime precedeným vývarom a povaríme. Pridáme niekoľko húb opražných na masle a nadrobno nakrájanú zelenú petržlenovú vňať. Keď omáčka začína hustnúť, primiešame žĺtky. Nádobu vymastíme, dáme do nej omáčku a do omáčky vložíme mozog. Pridáme strúhanku a na mozog dáme niekoľko kúskov masla, oblejeme smotanou a v horúcej rúre pečieme dočervena.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus