Pečienka čchao

  autor   2957x

Suroviny:

500 g bravčovej pečene
štvrťka hlávky čerstvej kapusty (alebo 100 g čerstvého špenátu)
30 g čínskych čiernych húb (uchovec bazový)
2 strúčiky cesnaku
škrob
olej
soľ. Nálev: 2 lyžice ryžového vína alebo vína typu sherry
50 ml sójovej omáčky
2 lyžice hovädzieho vývaru
pol lyžičky wej-su (výťažok z obilia
ktorý môžme nahradiť glutasolom)
na hrot noža práškového cukru
trocha soli.

Postup:

Pečeň nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré trocha osolíme, obalíme škrobom rozmočeným v studenej vode a opečieme na rozpálenom oleji z každej strany asi 1 minútu. Potom za stáleho miešania pridáme dobre umyté a sparené listy kapusty, tenké plátky cesnaku a nakrájané, vopred namočené čínske čierne huby. Všetko zalejeme pripraveným nálevom a podusíme, až kým sa skoro celá šťava nevydusí.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus