Pekinská kačica s palacinkami

  autor   3153x

Suroviny:

Pečená kačica s hmotnosťou 2000 g
20 jarných cibuliek nakrájaných na pásy dlhé 7 cm. Palacinky: 450 g múky
1 lyžica rastlinného oleja
1 lyžička sezamového oleja
voda
múka na posypanie
štipka soli. Zálev: 4 lyžice sójovej pasty
1 lyžica sezamového oleja
1 lyžica podzemnicového oleja
4 lyžice cukru
120 ml vody. Ďalší zálev
hotový: 4 lyžice omáčky Hoi Sin
4 lyžice čínskej omáčky na opekanie.

Postup:

Palacinky: Múku a soľ preosejeme do misy na zarábanie cesta. V prostriedku vyhĺbime jamku a postupne do nej nalejeme olej a vodu. Dobre vypracujeme, až získame vláčne cesto. Z misy ho preložíme na dosku a dôkladne miesime asi 3 minúty. Prikryjeme ho vlhkou čistou utierkou a necháme odpočinúť asi 10 minút. Znovu ho miesime asi 1 minútu a rozdelíme na 20 rovnako veľkých dielov. Každý obalíme v múke a vyvaľkáme na plátok s priemerom 15 cm. Panvicu na pražnie postavíme na plameň, a keď je mierne zohriata, položíme na ňu plátok z cesta a opekáme ho asi pol až 1 minútu. Objavia sa malé bublinky: obrátime ho a necháme znovu opekať pol až 1 a pol minúty. Nadvihneme a skontrolujeme, či sa na spodnej strane objavili drobné hnedavé škvrnky - pokiaľ nie, pečieme ešte niekoľko sekúnd. Zvyšujúce palacinky pripravíme rovnakým spôsobom a uchováme ich naukladaná na sebe a zabalené vo fólii, aby ostali teplé. Cukor, sójovú pastu a vodu zmiešame. Rozohrejeme wok, nalejeme doň olej a cukrovú zmes. Uvedieme do varu, a keď sa cukor rozpustí, prelejeme ju do misky. Kačicu položíme na doštičku a z pÅ•s a stehien nakrájame tenké plátky. Na každý tanier položíme palacinku, prikryjeme ju plátkom kačice a niekoľkými pásikmi cibuľky a polejeme zálevom podľa vlastného výberu. Palacinky zvinieme a podávame. Aby bola kačica dosť chrumkavá, rozdelíme ju na väčšie kúsky a tie fritujeme až získajú kôru.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus