Penová omeleta s hrozienkami

  autor   2724x

Suroviny:

1 lyžica vyšľahanej šľahačky
2 žĺtky
3 bielky
1 čajová lyžička masla
2 lyžice rumu
2 lyžice hrozienok
1 lyžica cukru
1 čajová lyžička vanilkového cukru
práškový cukor na posypanie
štipka soli.

Postup:

Hrozienka umyjeme, necháme odkvapkať a v miske premiešame s rumom. Necháme stáť, kým všetok rum nevsiakne do hrozienok. Žĺtky s vanilkovým cukrom vytrieme do peny. Bielky so soľou a cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Hrozienka zamiešame do žĺtkového krému. Zapracujeme tiež sneh a vyšľahanú šľahačku. Veľkú misu vytrieme maslom a ohrievame 1 minútu pri výkone 600 W. Do misy dáme vaječnú hmotu a pečieme 3 minúty pri výkone 360 W. Nádobu vyberieme z mikrovlnej rúry a špachtľou oddelíme od okraja. Omeletu dopečieme za 2 minúty pri výkone 360 W, preložíme napoly a ihneď podávame posypanú práškovým cukrom. Tip: Ak chceme omeletu naplniť hrozienka vynecháme. Plnku natrieme na omeletu po prvom pečení a až potom ju dopečieme. Podávame preložnú napoly a posypanú práškovým cukrom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus