Penová omeleta

  autor   2840x

Suroviny:

3 žĺtky
3 bielky
10 g masla
2 lyžice sladkej smotany
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Žĺtky rozhabarkujeme so smotanou a ochutíme soľou a čiernym korením. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Sneh opatrne zapracujeme do žĺtkov. Vo veľkej plochej sklenej mise pri výkone 600 W za 40 sekúnd rozpustíme maslo. Do misy vylejeme vaječnú zmes a pečieme 3 minúty pri výkone 360 W. Omeletu na okrajoch trocha ponadvihujeme špachtľou a dokončíme za 2 minúty pri výkone 360 W. Gumovou špachtľou omeletu opatrne preložíme na polovicu a položíme na predhriaty tanier. Tip: Omeleta lepšie narastie, ak sneh šľaháme ručne. Omeletu môžme plniť rôznymi plnkami. Postup je však potom trocha iný. Plnku musíme pripraviť ako prvú. Do sklenej formy dáme trochu masla a 1 minútu zohrievame pri výkone 600 W. Potom do nej vložíme zeleninu a dusíme ju prikrytú 2 minúty alebo trocha dlhšie pri výkone 490 W. Do formy na omeletu dáme maslo a vaječnú zmes a pečieme 3 minúty pri výkone 360 W. Potom dáme na vrch zeleninovú plnku a omeletu dokončíme podľa predchádzajúceho predpisu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus