Perníkovo-ovocný koláč

  autor   3791x

Suroviny:

25 dkg margarínu (Palmarín
Smetol
Hera ap.) 25 dkg práškového cukru 25 dkg polohrubej múky 5 vajec 1 kypriaci prášok do perníka ovocie podľa sezóny
prípadne kompót tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu

Postup:

Žĺtky s cukrom a margarínom vymiešame, pridáme múku s kypriacim práškom do perníka a sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a na cesto poukladáme ovocie podľa sezóny alebo v zime kompót. Môžme použiť aj hrozienka alebo posekané orechy. Po upečení posypeme práškovým cukrom a pokrájame na úhľadne štvorce. Dobrú chuť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus