Pestrá dolma

  autor   2417x

Suroviny:

200 g hovädzieho mäsa
200 g teľacieho mäsa
200 g jahňacieho mäsa
150 g cibule
300 g zelenej papriky
200 g zucchini
300 g viničových listov
300 g paradajok
100 g ryž
100 g masla
200 ml kyslej smotany
50 ml octu
1 lyžica mletej červenej papriky
pol viazaničky petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Vyberieme si 1 veľkú cibuľu, odrežme z nej konce a uvaríme ju v octovej vode, nie však úplne domäkka. Necháme ju odkvapkať a vyberieme vnútro. Z paradajok a paprík zrežme vršky, paradajky vydlabeme a papriky zbavíme semien. Zucchini olúpeme, rozkrojíme na kusy vysoké 5 cm a vydlabeme. Viničové listy dáme do osolenej vody a necháme prejsť varom. Mäso pomelieme a ochutíme soľou, mletým čiernym korením, nasekanou petržlenovou vňaťou a mletou červenou paprikou. Pridáme uvarenú ryžu a všetko spolu dobre premiešame. Vydlabanú zeleninu naplníme mäsovou zmesou. Viničové listy potrieme plnkou a zvinieme. Do hrnca dáme 50 g masla a uložíme naň plnenú cibuľu, zucchini a zvinuté viničové listy. Podlejeme vodou a dusíme pri miernej teplote. Do ďalšieho hrnca dáme zvyšné maslo, plnené paradajky a papriky. Podlejeme malým množstvom vody a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 1 hodinu. Keď je zelenina mäkká, vyberieme ju, upravíme na mise, zalejeme kyslou smotanou a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus