Pestrá zmes

  autor   2244x

Suroviny:

300 g jahňacieho mäsa
300 g bravčového mäsa
100 g ryž
1 mrkva
1 zeler
1 zucchini
1 baklažán
2 paradajky
2 zelené papriky
50 g zelenej fazuľky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
2 byle petržlenovej vňate
1 bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na väčšie kocky, zeleninu na menšie. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme mäso a na miernom ohni opečieme. K mäsu primiešame mrkvu, zeler, zucchini, baklažán, zelenú fazuľku, paradajky a ryžu. Zmes okoreníme mletou červenou paprikou, pridáme bobkový list a spolu dusíme asi 15 minút. Keď je mäso mäkké, preložíme všetko do hlinenej nádoby, posypeme nakrájaným cesnakom, osolíme, okoreníme a navrch rozložíme nakrájanú zelenú papriku. Nádobu dáme do predhriatej rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme 30 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus