Pikantná dusená ryba

  autor   2564x

Suroviny:

1000 g olúpaného filé z čerta
6 paradajok
2 mrkvy
2 stopky zelerovej vňate
2 cibule
6 strúčikov cesnaku
4 lyžice rastlinného oleja
2 lyžice papriky
300 ml rybacieho vývaru
4 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 30 g masla
300 ml rybacieho vývaru
150 g kokosovej múčky
1 stredná cibuľa
1 jablko
1 a pol lyžice pšeničnej múky
1 čajová lyžička mletej rasce
1 čajová lyžička mletého koriandra
pol čajovej lyžičky mletého ďumbieru
pol čajovej lyžičky mletých klinčekov
štvrť čajovej lyžičky chilli korenia.

Postup:

V panvici necháme zovrieť rybací vývar a pridáme kokosovú múčku. Necháme múčku 30 minút lúhovať, potom vývar precedíme. V panvici rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a jablko, dusíme 3 až 5 minút domäkka. Pridáme mletú rascu, koriander, ďumbier a chilli korenie. Varíme 2 až 3 minúty. Do misky nasypeme pšeničnú múku, pridáme 35 až 55 ml kokosového mlieka a vymiešame na jemnú pastu. Necháme zovrieť. Keď primiešame pastu z pšeničnej múky omáčka zhustne, posolíme, okoreníme. V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu, papriku a pražíme. Prilejeme rybací vývar, nakrájané paradajky, cesnak, bobkové listy, zeler, karotku, mierne osolíme a okoreníme. Zmes necháme zovrieť. Pridáme pikantnú omáčku, premiešame a opäť necháme zovrieť. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané rybie mäso, prikryjeme a necháme mierne vrieť 12 až 15 minút. Vyberieme bobkový list a dochutíme. Podávame v miskách s chrumkavou plackou a s varenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus