Pikantná kapustnica

  autor   2176x

Suroviny:

500 - 750 g kyslej kapusty s nálevom
1 cibuľu
2 bobkové listy
400 g bravčového bôčika
30 g sušených húb
3 lyžice rajčinového pretlaku
150 g údenej klobásy
40 g slaniny
30 g hladkej múky
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku

Postup:

Do hrnca dáme variť kapustu s nálevom (podľa potreby prilejeme vodu), pridáme posekanú cibuľu, bobkový list, umyté, na malé kúsky pokrájame mäso a vopred namočené huby. Keď sú mäso a huby mäkké, pridáme rajčiakový pretlak, umytú klobásu a dobre prevarenú zápražku pripravenú z pokrájanej slaniny, múky a vody. Spolu ešte prevaríme a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a rozotretým cesnakom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus