Pikantná korenená omáčka

  autor   2430x

Suroviny:

1 lyžica oleja a masla
4 lyžice bieleho vína
250 ml mäsového vývaru (instant)
celé biele
čierne a nové korenie
soľ.

Postup:

Na panvici zohrejeme maslo a olej. Pridáme niekoľko zrniečok bieleho, čierneho a nového korenia a krátko opražíme. Podlejeme vínom a mäsovým vývarom alebo vodou. Omáčku necháme vyvrieť na tretinu pôvodného množstva a osolíme. Podľa chuti môžme do nej zamiešať lyžicu čerstvej petržlenovej vňate. Omáčka sa dobre hodí napríklad ku grilovanému stejku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus