Pikantná pečeň

  autor   2262x

Suroviny:

450 g jahnňacej pečene nakrájanej na kúsky veľké 2.5 cm
2 lyžice ryžového vína (alebo suchého sherry)
8 lyžíc sójovej omáčky
4 nasekané jarné cibuľky
štipka mletého anízu
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru
olúpaného a nadrobno nasekaného
2 lyžičky cukru
pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia.

Postup:

Pečeň povaríme asi 4 minúty v takom množstve vody, aby bola ponorená. Dobre ju osušíme. Pridáme sójovú omáčku, jarnú cibuľku, čierne korenie a mletý aníz. Pomaly varíme prikryté na miernom plameni asi 15 minút, až je pečeň mäkká. Podávame so zemiakovými plackami, alebo ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus