Pikantné bravčové kotlety

  autor   2124x

Suroviny:

4 bravčové kotlety po 100 g
3 lyžice bieleho vína
hladká múka podľa potreby
4 lyžice oleja
1 cibuľa
čajová lyžička horčice
soľ.

Postup:

Kotlety naklepeme, osolíme a poprášime múkou. Opečieme ich na oboch stranách v rozpálenom oleji (tuku). Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a mierne podliate dusíme asi pol hodiny. Potom pridáme horčicu, víno a ešte chvíľu dusíme. Môžme podávať s varenými zemiakmi posypanými jemne nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou, prípadne so zemiakovou kašou a so šalátom z čerstvej zeleniny.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus