Pikantné mäsové taštičky

  autor   1949x

Suroviny:

lístkové cesto
1 vajce
plnka:
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 zelená paprika
1 PL oleja
230 g mletého bravčového mäsa
1 kávová lyžička kakaového prášku
1 PL polohrubej múky
1 kávová lyžička mletej drvenej rasce
1 kávová lyžička mletej sladkej papriky
1 kávová lyžička oregana
soľ
mleté čierne korenie
2 chilli papričky (bez semienok)
2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
3 polievkové lyžice vody
2 polievkové lyžice nasekaných mandlí
2 polievkové lyžice hrozienok

Postup:

Na rozpálenom oleji osmažíme nasekanú cibuľu, cesnak a papriku. Pridáme mäso a opečieme do zlata. Pridáme kakaový prášok, múku, soľ, oregano, rascu a sladkú papriku,mleté čierne korenie. Na prudkom ohni všetko rýchlo opečieme a pridáme chilli papričky, paradajkový pretlak a vodu. Varíme spolu asi 15 minút. Ku koncu varenia pridáme mandle a hrozienka a necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme podľa dezertného taniera kolieska. Na polovicu kolieska položíme vychladnutú mäsovú zmes, okraje navlhčíme vodou, preložíme a okraje pritlačíme vidličkou. Dáme na plech, potrieme vajcom rozšľahaným so soľou, poprepichujeme vidličkou. Pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus