Pikantný teľací jazyk

  autor   2212x

Postup:

Teľací jazyk uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. K napoly uvarenému jazyku pridáme koreňovú zeleninu a dovaríme. Uvarený jazyk opláchneme chladnou vodou, stiahneme z neho kožu a necháme ho vychladnúť. Podávame ho studený s niektorou pikantnou omáčkou alebo majonézou. Obľúbená je omáčka s mletým čiernym korením. Pripravíme si ju tak, ž na masle opražíme uvarenú zeleninu nakrájanú nadrobno, prilejeme trocha vývaru a mierne povaríme. Potom zeleninu pretrieme cez sito, pridáme hnedú zápražku, biele víno a znova dobre povaríme. Nakoniec podľa chuti okoreníme mletým čiernym korením a pridáme ešte kúsok čerstvého masla alebo uvareného rozotretého špiku. Jazyk nakrájame na pravidelné rezy, uložíme na misu a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Omáčku nalejeme do omáčnika a podávame osobitne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus