Pirátske hrdlo a Jánošíkov opasok

  autor   2561x

Suroviny:

Bravčová krkovička
bravčové karé.

Postup:

Bravčovú krkovičku a bravčové karé vyfarbíme v slanom náleve. Po vyfarbení mäso z nálevu vyberieme, zavesíme na udiarensku palicu, necháme 1 až 2 hodiny odkvapkať a ešte mokré vložíme do udiarne a údime 45 až 60 minút pri teplote 80 stupňov. Vyúdené mäso potom uvaríme alebo upečieme a necháme vychladnúť. Bravčovú krkovičku (bez kosti) podávame ako pirátske hrdlo a bravčové karé (bez kosti) ako Jánošíkov opasok.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus