Pirohy plnené bryndzou

  autor   6566x

Suroviny:

70 g údenej slaniny
200 ml kyslej smotany
600 g polohrubej múky
1 vajce
pažítka
soľ. Plnka: 4 zemiaky
200 g bryndze
1 lyžica kyslej smotany
nasekaný čerstvý kôpor.

Postup:

Z múky, vajca, soli a z vody pripravíme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce. Na každý štvorec dáme trochu plnky, cesto preložíme do tvaru trojuholníka, okraje dobre popritláčame, pirohy uvaríme v osolenej vode a uložíme do misy. Slaninu nakrájame na kocky a rozpražíme. Uvarené pirohy pokvapkáme vyškvarenou masťou, posypeme škvarkami a nakrájanou pažítkou a zalejeme hustou kyslou smotanou. Plnka: Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Olúpeme a pretrieme cez sito. Pridáme bryndzu, nasekaný kôpor, kyslú smotanu a všetko spolu dobre premiešame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus