Pišingerova torta

  autor   3757x

Suroviny:

2 vajcia
100 g horkej čokolády
50 ml rumu
150 g nastrúhaných mandlí
6 karlovarských oblátok
100 g práškového cukru. Čokoládová poleva: 200 g mliečnej čokolády
50 ml rumu.

Postup:

Maslo vymiešame do peny, pridáme cukor, nastrúhanú čokoládu, postupne vajcia, rum a opražné nastrúhané mandle. Všetko spolu dobre vymiešame a naplníme 5 oblátok, ktoré priložíme na seba. Šiestou oblátkou tortu uzavrieme, zaťažíme rovným tanierom alebo dnom z tortovej formy, na ktoré položíme závažie alebo hrniec s vodou. Necháme odležať asi 2 hodiny. Nakoniec tortu polejeme čokoládovou polevou. Pred poliatím môžme boky torty posypať nastrúhanými mandľami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus