Piškótová roláda s černicovou plnkou

  autor   3754x

Suroviny:

3 vajcia
10 g roztopeného masla
40 g plnotučného tvarohu
90 g cukru
4 lyžice černicového lekváru
2 lyžice cukru na posypanie
60 g polohrubej múky
2 lyžice práškového cukru
1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry.

Postup:

Väčšiu opekaciu nádobu vytrieme maslom a posypeme 2 lyžicami cukru. Vajcia, zvyšný cukor a citrónovú šťavu vymiešame do peny. Zapracujeme polohrubú múku. Cesto dáme do opekacej nádoby a povrch zarovnáme. Pečieme 6 minút pri výkone 600 W. Tvaroh vymiešame s lekvárom. Ľanový obrúsok posypeme cukrom. Naň vyklopíme upečené piškótové cesto a obrátime, aby svetlá strana bola navrchu. Cesto trocha postláčame a potrieme černicovým tvarohom. Ešte teplé zavinieme. Piškótovú roládu pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Tip: Piškótové cesto môžme naplniť aj iným lekvárom alebo hustým čokoládovým či karamelovým krémom. Pečieme ho v opekacej nádobe, aby dostalo lepšiu farbu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus