Pivovarský tokáň

  autor   3392x

Suroviny:

Pivovarský tokáň 400 g bravčového bôčika
60 g údeného syra
1 lyžica kečupu
500 ml piva
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
1 lyžica strúhanky (alebo ovsených vločiek)
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Prerastený bôčik umyjeme, vykostíme a nakrájame na hrubšie rezance. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na rozpálenom oleji, pridáme mäso a zo všetkých strán opečieme. Osolíme, okoreníme, pridáme rozotretý cesnak a mleté nové korenie. Podlejeme, prikryjeme a dusíme domäkka. Šťavu zahustíme strúhankou, zalejeme pivom a odokryté varíme, až kým sa polovica piva nevyvarí. Potom posypeme nastrúhaným syrom, pokvapkáme kečupom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus