Pizza kvatro lux

  autor   3924x

Suroviny:

30 g anglickej slaniny
1 vajce
150 g syra
100 g paradajok
100 g póru
100 g špenátového pretlaku
100 g nakladaných húb
50 g sterilizovaného hrášku
50 g sterilizovanej sóje
30 g olív
80 g cibule
2 strúčiky cesnaku
pol čajovej lyžičky sójovej omáčky
olej na potretie cesta
tuk na vymastenie plechu
oregano
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Pripravíme si cesto. Zmrazený špenát nakrájame na kúsky a za stáleho miešania necháme na panvici rozmraziť a odpariť. Vajce uvaríme natvrdo. Pór umyjeme a celý ho necháme spariť v horúcej osolenej vode. Potom ho po dĺžke rozkrojíme. Paradajky umyjeme, cibuľu olúpeme. Slaninu nakrájame na pásiky, cibuľu najemno a paradajky na kolieska. Hrášok, sóju, olivy a huby precedíme a necháme odkvapkať. Syr nastrúhame najemno. Slaninu na panvici zľahka opražíme, prisypeme časť cibule, upražíme do sklovita, potom pridáme pripravený špenát, osolíme a všetko dusíme asi 5 minút. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom. Pomocou 2 pozdĺžne prerezaných pórov rozdelíme cesto na štvrtiny. Na jednu dáme kolieska paradajok a ozdobíme ju olivami, druhú časť posypeme hráškom, sójou a pokvapkáme sójovou omáčkou, tretiu štvrtinu natrieme špenátovou zmesou, ktorú ozdobíme uvareným vajíčkom a na poslednú rozložíme sterilizované huby, posypeme ich cibuľou a na plátky nakrájaným cesnakom. Pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry. Okraje počas pečenia môžme potierať vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Pred dopečením celú pizzu posypeme strúhaným syrom a ešte 5 minút pečieme. Tip: Túto pizzu môžme pripraviť s ľubovoľnou kombináciou rôznych plniek.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus