Pizza s baklažánom

  autor   2922x

Suroviny:

50 g syra
250 g baklažánu
100 g šampiňónov
150 g kečupu
50 g olív
2 strúčiky cesnaku
2 cibule
oregano
mletá rasca
olej na potretie cesta
tuk na vymastenie plechu
soľ.

Postup:

Pripravíme si cesto. Čerstvý baklažán umyjeme a neolúpaný nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm. Plátky osolíme a necháme chvíľu odležať, potom ich osušíme obrúskom. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame. Cesnak rozotrieme s trochou soli a zmiešame s oreganom a rascou. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vytvarujeme. Potom ho prenesieme na vymastený plech a potrieme olejom. Na cesto rozotrieme kečup, poukladáme plátky baklažánu, ktoré potrieme cesnakovou zmesou. Navrch dáme nakrájané šampiňóny a cibuľu. Pečieme vo vyhriatej rúre. Okraje pizze niekoľkokrát potrieme vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Syr nakrájame na pásiky, ktoré poukladáme tesne pred dopečením na pizzu. Potom ho necháme v rúre roztopiť. Tip: Namiesto baklažánu môžme použiť natenko nakrájaný patizón, ktorý pokvapkáme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus