Pizza so špenátom

  autor   3751x

Suroviny:

150 g syra Mozarella
1 balíček mrazeného špenátu (450 g)
20 g pokrmového tuku
500 ml mlieka
1 lyžica hladkej múky
2 strúčiky cesnaku
olej na potretie cesta
tuk na vymastenie plechu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Pripravíme si cesto. Zmrazený špenát nakrájame na kúsky, dáme na rozpálený tuk a za stáleho miešania necháme rozmraziť. Keď sa voda odparí, pridáme múku rozmiešanú v mlieku, cesnak rozotretý so soľou a všetko chvíľu povaríme. Cesto na pomúčenej doske vytvarujeme a prenesieme na vymastený plech. Povrch potrieme olejom. Na cesto rovnomerne rozotrieme pripravený špenát a podľa chuti ho okoreníme. Navrch rozložíme plátky syra a pizzu dáme piecť do vyhriatej rúry. Tip: Na pizzu môžme použiť aj čerstvý špenát. Očistené špenátové listy uvaríme v malom množstve osolenej vody, precedíme a nasekáme. Špenát rozložíme na pizzu a posypeme najemno nasekaným cesnakom. Mozarella je jemný, mierne kyslastý syr. Je ideálny na pizzu. Pôvodne sa vyrábal z čistého byvolieho mlieka, dnes sa však robí z kravského mlieka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus