Plackové fašírky

  autor   2184x

Suroviny:

500 g chudého hovädzieho mäsa
300 ml mlieka
2 cibule
hladká múka
120 g masti
3 rožky
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame, rožky namočíme v mlieku a vyžmýkame a s cibuľou dvakrát pomelieme. Masu dáme do misky, prilejeme mlieko a premiešame. Necháme asi 30 minút stáť, potom posolíme a okoreníme. Z masy navlhčenou rukou urobíme placky s hrúbkou asi 1.5 cm, obalíme v múke a opečieme z oboch strán na rozpálenej masti. Vyberieme, tuk poprášime lyžičkou múky, necháme popražiť, podlejeme a povaríme. Podávame so zemiakovou kašou alebo s ryžou a so šalátmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus