Placky z pomletého mäsa

  autor   2221x

Suroviny:

300 g pomletého bravčového mäsa
300 g pomletého baranieho mäsa
2 zelené papričky
4 paradajky
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
50 ml oleja
zelená petržlenová vňať
pol lyžičky oregana (pamajoránu)
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Obidva druhy pomletého mäsa premiešame, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, pretretý cesnak, zelené papriky nakrájané nadrobno a znova premiešame. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, oreganom a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou, premiešame a sformujeme malé ploché placky, ktoré necháme odležať na chladnom mieste 2 až 3 hodiny. Vyprážame ich na ražni z každej strany asi 5 minút, pričom ich občas potrieme olejom. Spolu s nimi opečieme na ražni aj rozpolené paradajky. K tejto pochúťke podávame miešaný zeleninový šalát pripravený z uvarenej suchej fazule, zo zelených paprík a z koliesok cibule, zaliaty octovo - olejovým nálevom a ochutený rozličnými koreninami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus