Placky z vareného hovädzieho mäsa

  autor   2379x

Suroviny:

12 lyžíc mletého vareného hovädzieho mäsa
2 vajcia
cibuľa
3 lyžice hladkej múky
100 g masti
6 lyžíc vývaru
6 lyžíc strúhanky
mleté čierne korenie
so

Postup:

Z múky a masti urobíme svetlú zápražku, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľu miešame, až sa cibuľa spení. Rozriedime vývarom, znova povaríme a necháme vychladnúť. Potom do nej vmiešame pomleté varené hovädzie mäso a vajcia. Okoreníme podľa chuti, posolíme a pridáme strúhanku. Z masy robíme väčšie placky. Vložíme ich do rozšľahaného bielka, obalíme v strúhanke a vyprážame. Placky môžme opiecť aj bez strúhanky - asi 5 minút z každej strany. Vyberieme na zohriaty tanier, dáme do rúry a na každú placku položíme oriešok sardelového masla. Tuk poprášime múkou a keď zružovie, pridáme čajovú lyžičku nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate. Potom zápražku zalejeme vývarom a povaríme. Podávame s ryžou alebo s cestovinami a so šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus