Plátky kačice s bambusovými výhonkami

  autor   2854x

Suroviny:

Malá kačica (asi 1000 g)
2 lyžice ryžového vína
100 g nakrájanej brokolice
100 g bambusových výhonkov (nakrájaných na plátky)
3 nasekané jarné cibuľky
1 strúčik cesnaku
2 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu
3 lyžice oleja
niekoľko kvapiek sezamového oleja
2 lyžice vody
5 ml Glutasolu (nie je nevyhnutný)
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky)
4 lyžice kuracieho vývaru
pol čajovej lyžičky cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kačacie mäso nakrájame na kúsky veľkosti sústa a odstránime všetky kosti. Zmiešame dokopy Glutasol, 1 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu a 1 lyžicu vody. Votrieme do kačice. Marinujeme ju asi 20 minút. Vo vriacej vode sparíme brokolicu asi 1 minútu a dôkladne ju osušíme. Rozohrejeme wok a prilejeme olej. Cibuľu, ďumbier, cesnak a bambusové výhonky pražíme za stáleho miešania asi 2 minúty. Pridáme kúsky kačice, miešame a oprážame asi 3 minúty. Pridáme cukor, soľ a čierne korenie podľa chuti, vývar, ryžové víno a sezamový olej. Miešame a varíme asi 3 minúty. Pridáme zvyšný kukuričný škrob zmiešaný s vodou. Miešame nad plameňom, až omáčka zhustne. Podávame teplé.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus