Plnená dyňa

  autor   3887x

Suroviny:

1 dyňa
2 broskyne
citrónová šťava
zavárané zelené a červené čerešne
egrešový kompót
mandarínky
biele víno
griotka alebo malinový likér na ochutenie.

Postup:

Dyňu opatrne prekrojíme úzkym dlhým nožom s ostrým zakončením, z obidvoch častí vyberieme zrniečka a šťavu zlejeme do misy. Potom z obidvoch polovíc vyrežme dužinu, pričom dbáme na to, aby sme povrch dyne nepoškodili. Dužinu nakrájame na malé kúsky, pridáme olúpané broskyne nakrájané na plátky, všetko zalejeme šťavou z dyne a hodne pokvapkáme citrónovou šťavou, aby ovocie nezhnedlo. Zmesou naplníme vnútro vydlabanej dyne a na povrch uložíme polmesiačiky mandarínok, ktoré ozdobíme zaváranými čerešňami a egrešom. Všetko zalejeme sirupom z čerešní a ochutíme vínom, griotkou alebo malinovým likérom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus