Plnená roštenka

  autor   2117x

Suroviny:

600 g hovädzej roštenky
100 g šunky
40 g údenej slaniny
50 g ementálu
1 vajce
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
40 g masla
200 g zemiakov
1 cibuľa
20 g hladkej múky
mäsový vývar
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a rozložíme na dosku. Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Olúpeme ich a nakrájame na malé kocky. Primiešame nastrúhaný syr a nakrájanú šunku. Maslo vymiešame so žĺtkom a soľou, pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielka a spolu so smotanou primiešame k zemiakom. Takto pripravenou plnkou nahrubo potrieme roštenky, zvinieme ich a previažme niťou tak, aby plnka nevytiekla. Nakrájanú slaninu rozpražíme. Na vzniknutej masti opražíme roštenky, pridáme nasekanú cibuľu a opäť opražíme. Podlejeme vývarom a prikryté dusíme domäkka. Šťavu zaprášime múkou a varíme asi 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi, posypané petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus