Plnená teľacia hruď na slavónsky spôsob

  autor   2081x

Suroviny:

1000 g teľacej hrude
200 g teľacej pečene
100 ml kyslej smotany
1 vajce
50 ml mlieka
50 ml bieleho vína
200 g šampiňónov
100 g cibule
4 strúčiky cesnaku
1 lyžica múky
1 krajec chleba
olej
pol viazaničky petržlenovej vňate
pol čajovej lyžičky mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu a cesnak nasekáme najemno a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme teľaciu pečeň nakrájanú na kocky a podusíme. Pečeň odložíme z ohňa a pridáme k nej chlieb namočený v mlieku a vajce. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a dobre premiešame. Teľaciu hruď vykostíme, naplníme pripravenou plnkou, previažme niťou a položíme na pekáč. Mäso polejeme horúcim olejom a pečieme pri teplote 200 oC. Keď je mäso napoly upečené, polejeme ho vínom a dopečieme. Medzitým pripravíme hubovú omáčku. Na rozpálenom oleji opražíme nasekanú cibuľu, pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a 5 minút spolu dusíme. Omáčku zaprášime 1 lyžicou múky, podlejeme mäsovým vývarom alebo vodou a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Odložíme z ohňa a vmiešame kyslú smotanu. Pečenú teľaciu hruď nakrájame na plátky a polejeme šampiňónovou omáčkou. Ako prílohu podávame ryžu alebo zemiaky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus