Plnená teľacia hruď na taliansky spôsob

  autor   1935x

Suroviny:

500 g teľacej hrude
1 menšia cibuľa
5 g múky
60 g masla
soľ. Plnka: 100 g surového teľacieho mäsa
50 g šunky
50 g mortadely
10 g syra (parmezánu)
2 žĺtky
30 g masla
sneh z dvoch bielkov
50 g makarónov
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

V pekáči rozpálime maslo, uložíme naň vytiahnuté kosti, mäso položíme na ne plnkou nahor, vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút. Potom mäso obrátime plnkou nadol a na tejto strane pečieme asi 1 hodinu. Mäso zase obrátime, pečieme ešte asi 30 minút, aby pekne sčervenalo. Pri pečení podlievame mäso vývarom z kostí alebo vriacou vodou. Hruď naplníme plnkou. Do masla rozmiešaného so soľou a žĺtkami vmiešame nasekané (alebo pomleté) surové teľacie mäso, varenú šunku, mortadelu, na drobné kúsky nalámané a predtým v slanej vode uvarené makaróny, strúhaný tvrdý syr (parmezán), trochu zelenej petržlenovej vňate nasekanej nadrobno a mleté čierne korenie. Nakoniec pridáme zľahka sneh z bielkov. Naplnenú hruď zašijeme a na masle s cibuľou nakrájanou na plátky dáme piecť. Počas pečenia mäso polievame vlastnou šťavou. Ak je šťavy málo, dolejeme teplú vodu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus