Plnená teľacia roláda

  autor   2413x

Suroviny:

350 g teľacieho pleca
30 g šunkovej salámy
15 g údenej slaniny
1 vajce
maslo
60 g margarínu
60 g kyslých uhoriek
60 g mrkvy
20 g hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Teľacie plece nakrájame tak, aby sme dostali štvorec. Tento zľahka naklepeme, posolíme a pokoreníme. Mäso pokryjeme na plátky nakrájanou šunkovou salámou a slaninou. Uhorky a uvarenú mrkvu nakrájame na špaličky, ktoré rovnomerne ukladáme na mäso tak, aby sme ich mali po dĺžke. Na okraj dáme natvrdo uvarené olúpané vajce, nakrájané na štvrťky, jednu za druhou. Takto pripravené mäso pevne stočíme, previažme bielou hrubšou niťou a položíme na pekáč na tuk. Za podlievania a prelievania pečieme domäkka. Keď je mäso skoro mäkké, na povrchu ho potrieme čerstvým maslom a dopečieme. Upečené vyberieme, necháme trocha vychladnúť a nakrájame na porcie, ktoré kladieme na tanier a prelievame horúcou šťavou. Šťava: Tuk z pečenia zasypeme múkou, zapražíme, zalejeme potrebným množstvom vody a povaríme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus