Plnené bravčové rebierko

  autor   2409x

Suroviny:

4 hrubšie rezne z bravčového karé
100 g údenej slaniny
100 g kyslej kapusty
biele víno (alebo voda)
2 cibule
mäsový vývar
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rezne s kosťou prekrojíme tak, aby vzniklo vrecko. Polovicu údenej slaniny nakrájame na malé kocky a rozškvaríme. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a udusíme takmer domäkka. Pripravené rezne naplníme udusenou kapustou, osolíme, okoreníme a opražíme na zvyšku rozpražnej slaniny. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, podlejeme mäsovým vývarom a obložíme zvyškom kapusty. Vo vyhriatej rúre upečieme do polomäkka. Poprášime mletou červenou paprikou a dopečieme. Podávame s kysnutou knedľou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus