Plnené bravčové rezne

  autor   3099x

Suroviny:

4 bravčové rezne
200 g hydinovej pečene
1 žĺtok
60 g masla
100 ml bieleho vína
80 g bieleho pečiva z predchádzajúceho dňa
6 lyžíc oleja
60 g cibule
2 zarovnané lyžice majoránky
200 ml mäsového vývaru (bujón)
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rezeň narežme, čím vytvoríme otvor - taštičku. Mäso osolíme a okoreníme zvnútra aj zvonku. Rozohrejeme 20 g masla, na ktorom opražíme na kocky nakrájané pečivo. Pečeň nakrájame nadrobno. Na panvici rozpálime 2 lyžice oleja a 10 g masla. Mäso opečieme z oboch strán a podlejeme 50 ml vína a 100 ml vývaru. Necháme prudko vrieť 5 minút, až kým rezne nezružovejú. Zvyšné maslo nakrájame na kúsky a pridáme do omáčky, osolíme, okoreníme a pridáme štipku majoránky. Podávame s omáčkou a varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus