Plnené brnenské rezne

  autor   3790x

Suroviny:

400 g bravčového mäsa zo stehna
100 g uvareného údeného mäsa
50 g ementálu
1 vajce
2 lyžice mlieka
2 lyžice sterilizovaného hrášku
40 g hladkej múky
tuk na vyprážanie
citrónová šťava
zelená petržlenová vňať
strúhanka
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Uvarené mäso pomelieme, pridáme nastrúhaný ementál, hrášok a dobre premiešame. Zmes rozdelíme na rezne, ktoré preložíme, na krajoch spojíme, obalíme múkou, vajcom rozšľahaným s mliekom a strúhankou a v rozpálenom tuku vypražíme. Rezne pokvapkáme citrónovou šťavou a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus