Plnené jablká s vanilkovým krémom

  autor   2975x

Suroviny:

2 veľké pevné jablká
3 lyžice hrozienok
2 lyžice pomarančového likéru
1 čajová lyžička cukru
1 lyžica kyslej pochúťkovej smotany. Omáčka: 250 ml mlieka
2 lyžice vanilkového pudingového prášku
1 lyžica cukru.

Postup:

Jablká umyjeme a jadrovník vypichneme. Pritom dbáme na to, aby jablká ostali na spodnej strane neporušené. Hrozienka umyjeme, necháme odkvapkať a zmiešame s pomarančovým likérom, cukrom a smotanou. Túto zmes necháme 30 minút odležať. Jablká vložíme do misky, naplníme hrozienkovou zmesou a prikryté dusíme 7 minút pri výkone 500 W. Uložíme na taniere a polejeme vydusenou šťavou. Krém pripravíme z mlieka, práškového pudingu a cukru. Varíme 3 minúty pri výkone 500 W. Nakoniec ešte raz dôkladne premiešame a podávame k jablkám zvlášť. Tip: Pri týchto dezertoch je veľmi dôležitá odroda jabĺk, lebo ak nevyberieme správne, jablká sa rozvaria a výsledkom bude lekvár.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus