Plnené loďky

  autor   2723x

Suroviny:

Cesto: 300 g múky
150 g masla (alebo tuku)
soľ. Plnka: 50 g varenej šunky
150 g krabov (alebo kreviet)
200 ml majonézy
20 ml Amaretto di Saronne originale
2 lyžice kečupu
zväzok bazalky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame, ale nemiesime veľmi silno. Cesto vyvaľkáme a opäť zložíme. Tento postup trikrát zopakujeme v 10 minútových intervaloch. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, rozdelíme na kúsky a pomúčenými rukami sformujeme malé loďky. Položíme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 oC asi 15 minút. Upečené loďky vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Do plnky nakrájame šunku na malé kocky a zmiešame ju s kuchynsky upravenými krabmi. Majonézu vymiešame s kečupom a Amarettom a zmiešame so šunkovou zmesou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Plnku rozdelíme do lodiek, posypeme nasekanou bazalkou a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus