Plnené morčacie prsia na motovunský spôsob

  autor   4871x

Suroviny:

600 g morčacích pÅ•s
200 g bravčového mäsa
100 g morčacích žalúdkov
50 g údenej šunky
100 g slaniny
1 vajce
50 g nastrúhaného ovčieho syra
100 ml červeného vína
200 g gaštanov
100 ml oleja
1 zelerový list
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Bravčové mäso pomelieme a zmiešame s nastrúhaným ovčím syrom, údenou šunkou nakrájanou na kocky, vajcom, nasekaným zelerovým listom a s uvarenými roztlačenými gaštanmi. Na malom množstve oleja opečieme morčacie žalúdky. Podlejeme ich vínom a udusíme domäkka. Mäkké žalúdky nakrájame a zmiešame s pomletým mäsom. Zmes osolíme a okoreníme. Morčacie prsia naklepeme a potrieme mäsovou zmesou. Potom ich zvinieme a obviažme niťou. Pekáč vymastíme olejom, vložíme doň plnené morčacie prsia a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po 30 minútach morčacie prsia obložíme plátkami slaniny, aby nevyschli a upečieme ich domäkka. Mäso podávame s opekanými zemiakmi a šalátom z čakanky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus