Plnené pečené zemiaky

  autor   7053x

Suroviny:

100 g šunky (údeného mäsa alebo údeného jazyka)
100 g slaniny
parmezán (tvrdý syr)
mlieko
2 vajcia
10 väčších zemiakov
soľ.

Postup:

Zemiaky upečieme v rúre, potom vrch zrežme, vnútro vydlabeme (zemiak by mal ostať hrubý asi 1 palec). Vyrezanú časť zemiakov pretrieme a pridáme trochu mlieka. Dáme do nádoby a miešame na ohni. Pridáme soľ, nastrúhaný parmezán (tvrdý syr), vajcia uvarené natvrdo a nakrájané na kocky, na kocky nakrájanú uvarenú slaninu a údené mäso alebo šunku. Všetko dobre premiešame a naplníme zemiaky. Potom ich vložíme na chvíľu do rúry, aby sa prehriali, a tak ich podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus