Plnené prírodné rezne

  autor   4062x

Suroviny:

400 g bravčového mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
100 g šunky
200 g tvrdého syra
tuk na opekanie
1 lyžica oleja
sladká a štipľavá mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Šunku a syr nakrájame na tenké plátky, rovnako veľké ako rezne. Na plátok mäsa položíme plátok syra, prikryjeme mäsom, na krajoch spojíme kuchynskou ihlicou alebo špáradlom. V rozpálenom tuku opečieme z oboch strán. Počas pečenia potierame olejom, v ktorom sme rozmiešali sladkú a štipku štipľavej papriky. Opekáme na miernom plameni, aby sa nám rezne nepripiekli. Podávame so zemiakovou kašou a s duseným zeleným hráškom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus