Plnené vajcia s diabolskou omáčkou

  autor   3004x

Suroviny:

8 vajec
3 párky (alebo 150 g salámy)
50 g štipľavého syra
3 lyžice kyslej smotany
korenie
soľ. Omáčka: 1 lyžica mlieka
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 lyžice múky
1 cibuľa
1 a pol lyžice masti
mletá paprika
nadrobno nakrájaná zelená vňať
soľ.

Postup:

Natvrdo uvarené ochladené vajcia očistíme a po dĺžke rozkrojíme na polovice. Žĺtky vyberieme. Párky alebo salámu očistíme, pomelieme (alebo nadrobno nakrájame) so žĺtkami a syrom, pridáme prísady a trochu kyslej smotany (plnka musí byť hustá). Všetko dobre rozmiešame. Bielky naplníme plnkou, každý jemne stlačíme, aby tvarom pripomínal puknutý gaštan v šupke. Naplnené vajcia dáme na misu a odložíme na teplé miesto, aby nevychladli. Príprava diabolskej omáčky: nadrobno nakrájanú cibuľu speníme, pridáme červenú papriku a múku. Cibuľovú zápražku rozriedime mliekom a stále miešame, kým nezačne hustnúť. Pridáme paradajkový pretlak a necháme zovrieť. Potom pridáme prísady, omáčku necháme prejsť varom a polejeme vajcia. Pred podávaním vajcia posypeme zelenou vňaťou. Podávame s makarónmi, zemiakmi s hlávkovým šalátom alebo so šalátom z čerstvej zeleniny.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus